Hillary Clinton har vundet demokraternes primærvalg i Puerto Rico. Men det hjælper hende næppe i kampen mod Barack Obama.
Primærvalget i Puerto Rico blev vundet af Hillary Clinton, rapporterer amerikanske medier. Men hendes sejr er overvejende symbolsk, da Puerto Rico blot sender 55 delegerede til demokraternes konvent i august.

Hendes sejr er ellers solid, siger blandt andet CNN og Fox, men hendes modkandidat, Barack Obama, fører så stort, at han ikke ser ud til at kunne hentes.

Primærvalget i Puerto Rico var det tredjesidste demokratiske primærvalg. På tirsdag er der valg i delstaterne Montana og South Dakota, og så er det slut.

Inden valget i Puerto Rico manglede Obama omkring 70 delegerede for at have flertal. Nyhedsbureauerne skriver, at han også efter valgene på tirsdag risikerer at mangle delegerede for at have flertal, men at han formentlig vil kunne få flere af de omkring 180 såkaldte superdelegerede, der endnu ikke har besluttet sig, over på sin side.

En talsmand for Obama-lejren siger, at Obama og hans folk håber, at de i løbet af få dage kan meddele, at de nu har et flertal af de delegerede på deres side.

Mere om emnet

Se alle

Obama forlader sin kirke

Obama vandt strid om to stater

Obama vandt strid om to stater

Obama håber på nominering i næste uge