Hesteboller: Ikea vil af med kødet

Ikea i Odense Genrefoto optaget 07 September 2010
Foto: Michael Bager

Hesteboller: Ikea vil af med kødet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikeas tilbagetrukne kødboller kan ende som biogas, hvis de svenske myndigheder siger nej til, at de må sælges

Møbelgiganten Ikea i Sverige undersøger nu, om det er muligt at sælge eller give de kødboller væk, der i februar blev fjernet fra diskene i varehusenes cafeterier, fordi et lille antal af dem viste sig at indeholde hestekød.

- Vi undersøger muligheden for at bruge kødbollerne som føde, eftersom de er fuldstændig ufarlige at spise. Men vi taler stadig med myndighederne om det, siger kommunikationschef Ylva Magnusson fra Ikea.

- Hvis det ikke lykkes, er en anden mulighed at bruge dem som biogas, siger hun.

Udfordringen er at finde en måde, der kan opfylde de svenske myndigheders krav til, at alle fødevarer skal deklareres, så forbrugerne kan se det nøjagtige kødindhold.

- Vi diskuterer, hvordan vi kan sælge eller give kødbollerne væk som fødevarer, selv om procenten i produkterne kan variere, siger Ikeas kommunikationschef.

Der blev kun fundet hestekød i en lille andel af partierne.

Kødbollerne vil kun blive solgt eller givet væk i Sverige, hvor de fleste af dem ligger på lager, efter at de tjekkiske myndigheder i februar oplyste, at de indeholdt hestekød.

Ikeas møbelhuse i andre lande må følge de lokale regler og forordninger, understreger Ylva Magnusson.

Der er ikke fundet spor af hestekød i kødbollerne i danske Ikea-varehuse. Men de "gamle" kødboller er ude af sortimentet.

Sidst i marts var der igen kødboller på menukortet. Ikea har lavet sine indkøb om og har færre leverandører samt forbedrede produktions- og kontrolmetoder, lød det.

Hesteboller: Ikea vil af med kødet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce