Henrettelse af gidsel i Irak udsat en dag


Henrettelse af gidsel i Irak udsat en dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TERROR:Bortførere udsætter henrettelsen af det første af de syv gidsler, de holder fanget i Irak
IRAK: Bortførere, der holder syv udenlandske lastbilchauffører som gidsler i Irak, har udsat deres bebudede henrettelse af det første af gidslerne i 24 timer, fremgår det af en erklæring, som det franske nyhedsbureau AFP er kommet i besiddelse af.

Hvis det kuwaitiske transportfirma, som chaufførerne er ansat hos, ikke har trukket sig ud af Irak senest i dag klokken 17 dansk tid, vil bortførerne begynde at henrette gidslerne.

- På anmodning af mæglerne har vi besluttet at give det kuwaitiske selskab og de berørte lande en sidste chance til at redde deres ansatte og statsborgere, hedder det i er-klæring.

Det er imidlertid ikke blevet fastslået om erklæringen, der er underskrevet "Den hemmelige islamiske hær - Bærerne af de sorte Bannere", er ægte.

De militante muslimer holder tre indere, tre kenyanere og en egypter som gidsler.

Powell i Bagdad

Tidligere i går indrømmede USA's udenrigsminister, Colin Powell, at bølgen af gidseltagninger havde en "afskrækkende effekt" på den multinationale koalition i Irak og bestræbelserne på at genopbygge landet.

- Der er intet romantisk over dette. Der er intet, der retfærdiggør dette, sagde Powell i forbindelse med et uanmeldt besøg i Irak.

Powell ankom til Bagdad i går for bl.a. at føre samtaler med Iraks præsident Ghazi al-Yawar. Efter mødet meddelte Powell, at USA fortsat støtter den midlertidige irakiske regering og er besluttet på at overvinde de udfordringer, som måtte komme.

- Jeg bekræfter igen vores engagement og vores forpligtelse til at samarbejde med den midlertidige regering, mens de etablerer et demokrati, der er baseret på frihed og menneskerettigheder i Irak, sagde Powell.

Han brugte også tid på at rose den midlertidige regering for "deres mod og beslutsomhed på trods af modgang".

Præsident Yawar afviste den senere tids beskyldninger om, at den nyudnævnte amerikanske ambassadør i Irak, John Negroponte, manipulerer den midlertidige irakiske regering.

Han understregede samtidig, at regeringen arbejder "døgnet rundt" for at sikre, at det kommende valg bliver afholdt i januar.

Langer ud efter Iran

Ved et pressemøde senere på dagen langede Powell ud efter Iran. Han opfordrede præstestyret i Teheran, der i forvejen har gjort sig upopulære i Washington, fordi de mistænkes for at udvikle atomvåben, til, at holde sig væk fra Irak.

- Vi vil misbillige ethvert iransk forsøg på at få indflydelse i Irak. Vi overvåger fortsat situationen, sagde Powell.

Mindst fire eksplosioner kunne høres i Bagdad under Powells besøg. Der var ingen meldinger om tilskadekomne.

I går blev det bekræftet, at to syriske lastbilchauffører tidligere på ugen blev bortført i nærheden af det berygtede Abu Ghraib fængsel vest for Bagdad.

Dermed er mindst 25 udlændinge meldt savnet eller kidnappet i Irak. (AFP)

Henrettelse af gidsel i Irak udsat en dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce