Havet trænger ind på os


Havet trænger ind på os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helt nye forskningsresultater viser, at verdenshavene på grund af issmeltning i Grønland og Antarktis vil stige langt mere end hidtil antaget.

Midt i glæden over den varme forårssol og mirabelletræernes tidlige blomstren har en række af verdens førende klimaforskere et nedslående budskab til forårskåde soldyrkere. For det varmere danske klima er en bagside af den globale opvarmning, der vil ændre det verdenskort, vi kender i dag.

Det er drivhusgasserne, der er synderne. De truer med at smelte ismasserne på Grønland og Antarktis og dermed få havniveauet til at stige.

Forskernes hidtidige bud har været for optimistiske. De første målinger viste, at der i år 2100 vil være en stigning i havstanden på omkring 30 centimeter. Men nu viser de nyeste forskningsresultater, at udviklingen går langt hurtigere end hidtil antaget.

Det fortæller den danske klimaprofessor ved Niels Bohr Instituttet, Dorthe Dahl Jensen.

- De hurtigflydende isstrømme har overrasket os voldsomt. Havvandet vil stige meget og langt hurtigere end hidtil forudset, siger hun til Ritzau.

I morgen fremlægger hun de nyeste resultater på Arktisk Råds klimakonference, "Melting Ice", i den nordnorske by Tromsø. Her vil hun også få selskab af den tidligere amerikanske vicepræsident Al Gore, som har modtaget Nobels fredspris for at gå aktivt ind i klimakampen.

Havet trænger ind på os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce