Palæstinensere kender korrekt reaktion på, at deres "følelser og helligdomme ignoreres", siger Hamas-leder.

De to palæstinensiske grupper Hamas og PLO reagerer som ventet meget negativt på USA's beslutning om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad.

Hamas' politiske leder, Ismail Haniyeh, mener, at præsident Donald Trump med sin erklæring helt ignorerer palæstinensernes følelser.

Palæstinenserne ved, hvordan de skal reagere på, at deres "følelser og helligdomme ignoreres", lyder det i en udmelding fra Haniyeh.

En Hamas-talsmand, Ismail Radwan, siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at Trumps beslutning vil "åbne helvedes porte for USA's interesser i regionen".

Radwan opfordrer arabiske og muslimske lande til at "afbryde de økonomiske og politiske forbindelser til amerikanske ambassader og udvise amerikanske ambassadører".

USA vil også flytte den amerikanske ambassade til Jerusalem, hvilket af mange iagttagere ses som en alvorlig trussel mod fred i regionen.

Hamas betragtes af USA og andre af amerikanernes allierede som en terrorgruppe.

Den Palæstinensiske Befrielsesorganisation (PLO) mener, at Trump ødelægger muligheden for en tostatsløsning.

Det Hvide Hus har på briefinger før Trumps meget kontroversielle erklæring understreget, at anerkendelsen af Jerusalem ikke er udtryk for en ændret indstilling til fredsprocessen.

USA støtter forsat en fred mellem israelere og palæstinensere, lyder det fra Trumps regering. Onsdagens beslutning bringer ifølge erklæringen hverken en fred længere væk eller tættere på.

Den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, fordømmer i en tale fra Ramallah udmeldingen fra Det Hvide Hus.

Jerusalem vil "for evigt være hovedstad i en palæstinensisk stat", understreger Abbas.

Præsidenten mener, at USA ikke længere kan være fredsmægler.

Udmeldingen fra Trump svarer til, at USA meddeler, at man "trækker sig fra rollen, som landet har haft det seneste årti, som støtte af en fredsproces", skriver nyhedsbureauet AFP.

Mere om emnet

Se alle
1
DF: Danmark bør anerkende Jerusalem som hovedstad

DF: Danmark bør anerkende Jerusalem som hovedstad

Netanyahu: Ambassader er klar til at flytte til Jerusalem

Netanyahu: Ambassader er klar til at flytte til Jerusalem

Dansk ambassade forbliver i Tel Aviv

Dansk ambassade forbliver i Tel Aviv