Hårdt cubansk angreb på Obama


Hårdt cubansk angreb på Obama

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cubas udenrigsminister beskylder Barack Obama for løgn og arrogance oven på klimatopmødet i København. En vane for USA's præsident, mener cubaneren.

Præsident Barack Obamas optræden under klimatopmødet i København falder absolut ikke i god jord i den cubanske regering.

Landets udenrigsminister, Bruno Rodriguez, retter således et skarpt angreb mod den amerikanske præsident.

- På dette topmøde var der blot en imperialistisk, arrogant Obama, som ikke lytter, og som påtvinger forhold, der truer udviklingslandene, siger han på en tv-transmitteret pressekonference kun få dage efter, at topmødet sluttede lørdag morgen.

Udenrigsministeren mener desuden, at opførslen markerer en kedelig vane hos præsident Obama - han er en mand, der ikke holder sit ord.

- Han lyver hele tiden og bedrager med demagogiske udsagn med dyb kynisme, siger Rodriguez videre.

Under topmødet valgte Cuba sammen med Venezuela, Bolivia og Nicaragua at gå imod en formel FN-godkendelse af klimaaftalen, som de og andre udviklingslande mener, at de rige lande ønsker at presse ned over dem.

Det hårde angreb fra Rodriguez er det seneste tegn på en forværring af det i forvejen anspændte forhold mellem USA og Cuba.

Blandt andet er en amerikansk statsborger tidligere på måneden blevet anholdt i Cuba efter beskyldninger om at have støttet oppositionen med illegalt satellitudstyr.

Hårdt cubansk angreb på Obama

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce