Haarder til donor-konference i Jakarta


Haarder til donor-konference i Jakarta

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

INDONESIEN:I dag indledes en international donorkonference i Indonesiens hovedstad Jakarta, hvor ministre skal gennemgå de spørgsmål, som verden står over for efter flodbølgen, der den 26. december dræbte mere end 150.000 i Sydøstasien.

Ved mødet kommer FN's generalsekretær og ledere fra USA, Japan, Europa og Australien. Udviklingsminister, Bertel Haarder (V), deltager i mødet for Danmark.

- Jeg har fire mål med mødet. At få så store beløb som muligt fra landenes ministre, og at holde dem fast på det. Det næste er, at hjælpen skal koordineres globalt gennem FN. Punkt tre er, at der skal være sammenhæng mellem hjælpen og den langsigtede udviklingspolitik. Det fjerde er, at vi skal bruge hjælpen til at skabe mere fredelige tilstande i de to hårdest ramte områder, der er ramt af mange års borgerkrig - i Sri Lanka og den nordlige del af Sumatra. Det er vigtigt vores hjælp bidrager til at skabe fred, siger Bertel Haarder til Ritzau.

Danmark kommer ikke med nye økonomiske tilsagn på mødet, og Haarder medbringer dermed en ramme på i alt 500 millioner kroner, hvoraf de 80 millioner kommer fra private bidrag.

- For os er det i høj grad et spørgsmål om at få fortalt, hvor højt det danske bidrag er for at få andre lande op i samme luftlag. Danmark ligger helt i top, og derfor kan vi også tillade os at stille krav og blande os i debatten, siger Haarder.

Milliarder af dollar

Deltagerlandenes regeringer er allerede kommet med løfter om store beløb til hjælpearbejdet.

I går meldte FN, at der var givet tilsagn om hjælp på mellem tre og fire milliarder dollar, cirka 20 milliarder kroner, men beløbet vil formentligt vokse betydeligt under dagens konference. (ritzau)

Haarder til donor-konference i Jakarta

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce