Håb om klimaaftale


Håb om klimaaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To dages forhandlinger i Washington forud for klimatopmødet i København får optimismen frem hos USA's klimaforhandler.

USA's såkaldte klimaforhandler er - efter et møde med repræsentanter for verdens 18 største økonomier - mere optimistisk med hensyn til at nå en klimaaftale senere på året i København.

- Jeg kommer ud af dette møde en smule mere optimistisk, siger forhandleren Todd Stern efter et todages møde i Washington.

Selv om Todd Stern understreger, at det stadig bliver svært at nå en aftale, så var mødet ikke et "støde-hovederne-sammen-møde". Tværtimod. Forhandlerne gik videre end deres forberedte talepapirer.

- Indholdet af diskussionerne - substansen af meningsudvekslingerne - var opmuntrende, siger den amerikanske klimaforhandler.

Repræsentanterne fra de 18 lande har netop haft til opgave at forberede grundlaget for klimatopmødet i december, som skal ende med en ny aftale om at bekæmpe den globale opvarmning.

Modsat forgængeren George W. Bush, så har præsident Barack Obama lovet at spille en afgørende i rolle i at få den nye aftale på plads. George W. Bush afviste således den tidligere klimaaftale, Kyoto Protokollen, som værende for bekostelig.

Til stede på mødet i Washington var - ud over USA - repræsentanter fra Australien, Brasilien, Storbritannien, Canada, Kina, EU, Frankrig, Tyskland, Indien, Indonesien, Italien, Japan, Mexico, Rusland, Sydafrika, Sydkorea, FN og Danmark.

AFP

Håb om klimaaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce