H1N1 kan være mildere end antaget


H1N1 kan være mildere end antaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udbruddet af H1N1-influenza er muligvis ikke så alvorligt som først antaget, lyder det fra amerikanske eksperter. Samtidig nedjusterer Mexico antallet af døde.

Meget tyder på, at den ny type influenza, der har skabt frygt for en global pandemi, ikke er så slem som først antaget, siger amerikanske eksperter.

H1N1, der tidligere blev omtalt som svineinfluenza, opfører sig mere som en almindelig influenza end som noget mere ondartet, lyder det fra USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC).

I Mexico nedjusterede myndighederne til morgen dansk tid antallet af formodede H1N1-dødsfald fra 176 til 101. Laboratorieprøver har vist, at en del af de personer, der er døde i løbet af de seneste uger, ikke var smittet med H1N1, siger sundhedsminister José Angel Córdova. Foreløbig er 16 personer med sikkerhed døde af det ny virus i Mexico, og der afventes testresultater for yderligere 85 døde patienter.

I de seneste dage har Mexico offentliggjort til tider forvirrende oplysninger om antallet af dødsofre, men nu ser de mexicanske myndigheder mere optimistisk på udsigten til at få kontrol med udbruddet.

De nye oplysninger får kritikere til at spørge, hvorvidt CDC og Verdenssundhedsorganisationen WHO - der onsdag hævede trusselsniveauet for en pandemi - har overreageret på udbruddet. Men Anne Schuchat fra CDC påpeger, at forskerne først nu er ved at danne sig et billede af situationen.

CDC har sendt testpakker til Mexico, der kan give et bedre billede af, hvor mange der reelt er smittet. Det er vanskeligt at afgøre uden særlige test, fordi influenzalignende sygdomme er så udbredte.

Selv en almindelig influenza kan være dødelig. Den dræber årligt mellem 250.000 og 500.000 mennesker på verdensplan.

H1N1 kan være mildere end antaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce