Guantanamo-fanger stod bag terrorplan


Guantanamo-fanger stod bag terrorplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nigerianeren, som er sigtet for at forsøge terror mod et amerikansk fly, fik ifølge den amerikanske tv-station ABC hjælp af to tidligere Guantanamofanger.

To tidligere Guantanamofanger menes at have stået bag planlægningen af forsøget på at sprænge et amerikansk passagerfly i luften juledag, rapporterer den amerikanske tv-kanal ABC.

De to mænd blev sendt til Saudi-Arabien i slutningen af 2007 og blev senere sat på fri fod. Ifølge kilder i Washington menes de sammen med to andre terrorister fra Yemen at have planlagt angrebet mod flyet fra Amsterdam til Detroit.

Manden, som skulle begå attentatet, Umar Farouk Abdulmutallab, fik ikke antændt det højeksplosive stof Petn om bord på flyet, og han er nu hovedperson i en terrorsag, der har fået flyselskaber verden over til at skærpe sikkerheden på fly til USA.

Myndighederne i Yemen har bekræftet, at den 23-årige nigerianer befandt sig i landet fra august og frem til begyndelsen af december.

Al-Qaeda på Den Arabiske halvø har taget skylden for angrebet. Ifølge rapporten fra ABC er de to tidligere Guantanamofanger ledere inden for organisationen.

Der sidder stadig 200 fanger i fængselscentret på Guantanamo. Næsten halvdelen af dem er fra Yemen.

Amerikanske sikkerhedsembedsmænd har mistanke om, at Umar Farouk Abdulmutallab blev trænet af al-Qaeda, mens han var i Yemen.

Men den amerikanske regering har været forsigtig med at sætte al-Qaeda i forbindelse med det mislykkede angreb mod et Northwest Airlines-fly, som var på vej fra Amsterdam til Detroit.

Al-Qaeda er på den arabiske halvø aktiv i Yemen og Saudi-Arabien.

Guantanamo-fanger stod bag terrorplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce