Greenpeace åbner en diplomatisk dør til Rusland

Anne Mie Roer Jensen - er hun nærmere løsladelse efter Greenpeaces tilnærmelse?
Foto: Greenpeace/POLFOTO

Greenpeace åbner en diplomatisk dør til Rusland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljøorganisationen arbejder med alle midler på at få besætning på Greenpeace-fartøjet Arctic Sunrise løsladt.

Mens de 28 besætningsmedlemmer og to fotografer fra det opbragte Greenpeace skib, Arctic Sunrise, stadig sidder fængslet i Rusland, så arbejder den øverste chef for den internationale miljøorganisation, Kumi Naidoo, intenst på deres løsladelse.

På konferencen Arctic Circle i den islandske hovedstad, Reykjavik, mødtes Kumi Naidoo med den russiske polarforsker og arktiske rådgiver for præsident Vladimir Putin, Artur Tjilingarov, der i sovjettiden var med til at etablere Greenpeace i Rusland, og medlem af russiske Dumas talsmand, Mikhail Slipentjuk.

Her tilbød Greenpeace-chefen at rejse til Moskva for at drøfte spørgsmålet nærmere med de russiske myndigheder, ligesom han henviste til et brev, som han i sidste uge havde sendt til præsident Putin, hvori han tilbød at rejse til Rusland og lade sig udveksle med de fængslede aktivister.

- Vi er faktisk meget bekymrede for dem, og hvad der kommer til at ske. Vi gør alt, hvad der står i vores magt for at få dem løsladt ved også at bruge skjult diplomati, som mødet med den russiske delegation på Arctic Circle, siger Kumi Naidoo til Ritzau.

Kumi Naidoo forstår fortsat ikke, hvorfor Rusland har reageret så voldsomt på Arctic Sunrise' nylige aktion. For 13 måneder siden deltog han i en lignende aktion mod boreriggen Priraslomnaija i Det Arktiske Ocean

- Den gang blev vi bare fulgt af den russiske kystvagt. Jeg kravlede op på riggen og lænkede mig til den i et par timer, hvorefter vi fik lov til at forlade området igen. Derfor forstår jeg ikke, hvorfor russerne går så hårdt ud, siger Kumi Naidoo til Ritzau.

En af de anklagede Greenpeace-aktivister, den 26-årige dansker Anne Mie Roer Jensen, der læser til skibsfører på Marstal Navigationsskole, har fået lærebøger i fængslet. Det har hendes far fortalt Kumi Naidoo, da de talte sammen fredag.

- Familien er naturligvis bekymret, og det er vi også, indtil de alle sammen bliver sluppet fri, understreger Kumi Naidoo.

Greenpeace åbner en diplomatisk dør til Rusland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce