Google vil levere superhurtigt internet


Google vil levere superhurtigt internet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En download-hastighed på en gigabit i sekundet er Googles ambition, når det snart går i gang med at bygge fiberoptiske netværk i USA.

Søgegiganten Google er klar til at sætte fuldt knald på internettet. Rundt regnet 100 til 200 gange hurtigere, end danskerne er vant til på deres bredbåndsforbindelser.

Google vil bygge og afprøve et fiberoptisk netværk i en række forsøgsområder i USA med op til en halv million mennesker. Arbejdet skal starte i år, fortæller selskabet på sin blog.

- Vi planlægger at opføre og teste ultrahøjhastigheds-bredbånd i et mindre antal forsøgsområder rundt om i USA, fortæller Googles produktchefer Minnie Ingersoll og James Kelly.

De siger, at de vil levere hastigheder på internettet, der er 100 gange hurtigere, end de fleste amerikanere har adgang til i dag. Målet er én gigabit per sekund.

Google siger, at med så stor hastighed kan man lynsnart downloade film i HD-kvalitet.

Fiberoptik og de tilhørende internethastigheder har ikke tidligere været Googles forretningsområde, men selskabet har allerede vist, at dets ambitioner går længere end den ekstremt populære søgemaskine Google.

Google er gået ind på mobilmarkedet med sin egen telefon Nexus One, der benytter sig af selskabets styresystem Android.

I Danmark ligger de fleste bredbåndsforbindelser mellem 4 og 12 megabit. Så der er lang vej op til én gigabit.

Google vil levere superhurtigt internet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce