Google forhandler med Kina om censur


Google forhandler med Kina om censur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kinas udenrigsministerium kalder beskyldninger fra Google om, at hacherangreb mod internatselskabet var baseret i Kina, for grundløse.

Repræsentanter for de kinesiske myndigheder og internetselskabet Google genoptager forhandlinger om, hvorvidt Google fremover kan levere ucensurerede søgeresultater i verdens mest folkerige land, skriver amerikanske medier.

Det er uklart, om der har været nogen fremgang i forhandlingerne, eller om Google vil blive tvunget til at trække sig ud af Kina i protest mod censur, skriver den amerikanske erhvervsavis The Wall Street Journal.

Google stillede i januar ultimative krav til Kina, efter at hackere i Kina havde foretaget flere omfattende cyberangreb mod selskabet og mange af dets amerikanske konkurrenter. Hacker-angrebene i december er stadig ved at blive efterforsket af Google.

Beijing siger imidlertid, at Googles forsikringer om, at hackerne var baseret i Kina, er "grundløse".

Udtalelserne fra det kinesiske udenrigsministeriums talsmand, Qin Gang, er den første direkte benægtelse af beskyldningerne fra officiel kinesisk side.

- Googles erklæring fra den 12. januar er grundløs, og vi er stærkt imod den, hedder det i den officielle kinesiske erklæring.

Googles beskyldninger, der har forværret spændingerne mellem Beijing og Washington, er for nylig kommet i fokus igen, efter at vestlige medier har oplyst, at hackerne kan spores til to skoler i Kina, og at arkitekten bag den anvendte software var en kineser med forbindelser til regeringen i Beijing.

Google forhandler med Kina om censur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce