Golfstater advares mod angreb fra al-Qaeda


Golfstater advares mod angreb fra al-Qaeda

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den seneste tids reorganisering af al-Qaeda i Yemen og Somalia får vestlige efterretningstjenester til at advare Golfstaterne mod terrorangreb.

Vestlige efterretningstjenester advarer de olierige lande ved Den Persiske Havbugt om, at al-Qaeda er meget tæt på at iværksætte en række angreb primært på skibe, efter at have reorganiseret sig i de seneste måneder, skriver dagbladet al-Qabas.

Avisen citerer unavngivne kuwaitiske sikkerhedskilder for, at al-Qaeda underviser folk i området til at udføre angreb på krigs-, handels-og passagerskibe i Den Persiske Havbugt og Det Arabiske Hav.

Vestlige efterretningstjenester opfordrer Golfstaterne til at øge sikkerheden og beskyttelsen af skibe, især olie- og gastankskibe, siger den kuwaitiske sikkerhedskilde.

Al-Qaeda-netværket har været i stand til at reorganisere sig i de seneste par måneder. De har draget fordel af den forværrede sikkerhedssituation i Somalia og Yemen, og har med succes etableret kommando- og kontrolbaser i de to lande. Ifølge kilderne har al-Qaeda-folk i Somalia i de seneste uger erobret avancerede våben fra regeringsstyrkerne og leveret dem til deres frænder i Yemen.

De vestlige efterretningstjenester har også forsynet Golfstaterne med navne på og placeringer af nye al-Qaedas kommandostillinger i Somalia og navne på ledere og medlemmer i Golf-staterne, hvoraf de fleste hidtil ikke har været kendt.

Yemenitiske sikkerhedsstyrker pågreb onsdag den centrale al-Qaeda-leder Mohammad al-Hanq og to andre militante, der menes at stå bag trusler mod vestlige interesser.

Golfstater advares mod angreb fra al-Qaeda

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce