Gidsel-krisen tilspidses i Irak


Gidsel-krisen tilspidses i Irak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

IRAK:Gidselkrisen i Irak intensiveredes i går, da bestræbelserne på at få løsladt bortførte udlændinge forblev frugtesløse, alt imens tidspunktet for den bebudede henrettelse af den første af syv lastbilchauffører nærmede sig.

Egyptens og Indiens ambassader i Iraks hovedstad, Bagdad, sagde i går, at det endnu ikke var lykkedes dem at få kontakt til de to væbnede grupper, der har bortført en egyptisk diplomat og de syv chauffører - tre indere, tre kanyanere og en egypter.

Bortførelsen af Mohamed Mamdouh Kotb i fredags er den første kendte bortførelse af en diplomat i Irak, siden gidseltagningerne eskalerede i april.

- Vi beder til, at han bliver løsladt snart, og vi forsøger at få ham fri, men kan ikke diskutere dette nu, sagde førstesekretæren på den egyptiske ambassade, Baddreldin el-Desouki, i går.

Myndighederne har intet nyt hørt om Kotb eller modtaget krav fra hans bortførere siden den arabiske fjernsynsstation Al-Jazeera fredag viste en videooptagelse af ham.

Indiens ambasade i Bagdad erkendte ligeledes i går, at den endnu ikke har fået direkte kontakt med den gruppe, der bl.a. holder de tre indiske lastbilchauffører som gidsler.

To pakistanere væk

Gruppen, der kalder sig Bærerne af det sorte Banner, truede oprindeligt med at begynde at henrette de i alt syv lastbilchauffører lørdag, hvis ikke tre krav blev opfyldt. Disse er, at chaufførernes kuwaitiske arbejdsgiver trækker sig ud af Irak, at de irakiske myndigheder løslader en række fanger og at der betales kompensation til ofrene for volden i byen Fallujah.

Bærerne af det sorte Banner udsatte fredag fristen for opfyldelsen af de tre krav med 48 timer. Dermed vil de første lastbilchauffør blive henrettet, hvis kravene ikke er imødekommet senest i dag.

I går var der tegn på en yderligere udvidelse af gidselkrisen. En talsmand for Paki-stans udenrigsministerium oplyste, at to pakistanere muligvis er blevet taget som gidsler i Irak.

- Vi forsøger at få nærmere oplysninger. Det frygtes, at de er blevet bortført, sagde Ma-sood Khan. (AFP)

Gidsel-krisen tilspidses i Irak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce