Den formodede gerningsmand bag skudmassakren i Finland er fundet død i sin lejlighed. Han har angiveligt begået selvmord, oplyser politiet.
Finsk politi siger, at gerningsmanden bag den blodige skudmassakre i indkøbscentret i Esbo er fundet død i sin lejlighed.

Der er formentlig tale om den 43-årige kosovo-albaner Ibrahim Shkupolli, som menes at have begået selvmord.

Manden har været mål for en storstilet menneskejagt, siden han torsdag formiddag angiveligt gik amok med en ni millimeter pistol i et indkøbscenter i en forstad til Helsinki.

Manden menes desuden at have dræbt sin 40-årige ekskone i hendes hjem enten før eller efter, at han indledte den blodige massakre mod tilfældige handlende og ansatte i supermarkedet Prisma i indkøbscentret Sello.

Tre mænd på 27, 34 og 42 år og en 45-årig kvinde blev dræbt af mandens skud. De var alle ansat i Prisma, oplyser politiet.

Også mandens ekskone arbejdede i supermarkedet, og det er kommet frem, at den 43-årige havde tilhold mod at nærme sig både ekskonen og hendes arbejdsplads.

Finske retsdokumenter viser, at kvinden var sammen med Shkupolli i 18 år, men at hun forlod ham sidste år. Da forholdet sluttede, begyndte manden angiveligt at opsøge og true sin tidligere kone.

Da skuddramaet begyndte, var i hundredvis af mennesker ude for at handle til nytårsaften. Flere øjenvidner beretter om en sortklædt mand, der roligt og målrettet gik rundt og skød tilfældige mennesker.

Ansatte og kunder i det tætpakkede indkøbscenter gik i panik efter affyringen af de første skud, og flere forsøgte at flygte eller gemme sig.

- Alle gik i panik. De vidste ikke, hvad der skete, og flere græd, fortæller et øjenvidne til finsk tv.

Skyderiet er det tredje store skuddrama på to år i Finland, hvor ejerskab af skydevåben er meget udbredt.

Mere om emnet

Se alle

Politichef: Det handler om integration

Stor menneskejagt indledt i Finland

Øjenvidner: Gerningsmanden var målrettet