General: Taliban bruger menneskeskjolde

General: Taliban bruger menneskeskjolde. Her er det amerikanske soldater som bevogter en bro
Foto: POLFOTO/AP

General: Taliban bruger menneskeskjolde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Talibanbevægelsen i Afghanistan bruger i stigende grad civile som skjolde mod angreb fra de internationale styrker, siger afghansk general.

Militante medlemmer af Taliban kæmper mod soldater fra Afghanistans hær og Nato fra huse, hvor der opholder sig civile.

Det siger den afghanske general Mohiudin Ghori, der er øverstkommanderende for de afghanske soldater, der kæmper mod Taliban under den store offensiv i Marjah-området i Helmand-provinsen.

Ifølge generalen har Taliban placeret kvinder og børn på taget af huse, som talibanerne selv har forskanset sig i, og hvorfra de kæmper mod de internationale og afghanske styrker, skriver britiske BBC.

- De har taget gidsler. Vores soldater har set dem placere kvinder og børn på hustagene og skyde bag dem, siger general Ghori til nyhedsbureauet AFP.

- Vi har strenge ordrer om ikke at skyde mod civile områder, tilføjer han.

En talsmand for Taliban afviser, at den militante bevægelse udnytter civile.

- Vi har aldrig brugt civile som menneskelige skjolde, vi bruger ikke vores eget folk som menneskelige skjolde, siger talsmanden, Yousuf Ahmadi, i telefonen til AFP.

- Vi er til stede og står over for fjenden i direkte kamp, siger han.

Kilder i Lashkar Gah siger til BBC, at der fortsat er mange talibanere i området, og at der kun er sket små fremskridt i Natos store offensiv, siden den gik i gang. Onsdag gik offensiven mod Taliban ind i sit femte døgn.

Amnesty International vurderer, at omkring 10.000 civile er flygtet fra kamphandlingerne i Marjah-regionen, men at mange tusinde andre er fanget i området.

General: Taliban bruger menneskeskjolde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce