Gaza mindes årsdagen for Israels offensiv


Gaza mindes årsdagen for Israels offensiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et år efter at Israel indledte en massiv militæroffensiv mod Gaza, mindes indbyggerne den blodige 22 dage lange krig, der kostede 1400 palæstinensere.

Til lyden af hylende sirener har indbyggerne i det Hamas-kontrollerede Gaza mindet årsdagen for Israels blodige offensiv mod den isolerede palæstinensiske enklave.

Sirenerne begyndte at hyle klokken 11.20 lokal tid, præcis et år efter at den første israelske bombe slog ned i den fattige kyststribe i et forsøg på at sætte en stopper for flere års raketangreb mod israelsk territorium fra Gaza.

Den fremtrædende Hamas-leder Ahmed Bahar slog den trodsige tone an ved afsløringen af et krigsmonument.

- Vi opfordrer vort folks sønner til at stå sammen og slutte sig til modstanden mod den kriminelle zionistiske besættelse, sagde Bahar.

Hamas planlægger at mindes den ødelæggende israelske offensiv mod Gaza i de kommende 22 dage.

Den 27. december 2008 gik israelske kampfly på vingerne og rettede en lang række samtidige angreb mod Hamas-mål rundt om i Gaza, der huser 1,5 millioner indbyggere. Angrebene kostede mindst 225 mennesker livet på offensivens første dag, der udviklede sig til den blodigste enkeltdag nogensinde i den årtier lange strid mellem Israel og palæstinenserne.

Krigen sluttede 22 dage senere med en fælles våbenhvile mellem Hamas og Israel. I løbet af den 22 dage lange krig mistede omkring 1400 palæstinensere, heribandt 400 mindreårige, livet. 13 israelere blev også dræbt. Hele kvarterer blev lagt i ruiner i Gaza, hvor over 5500 mennesker blev såret.

Afslutningen på krigen varslede den roligste periode i flere år langs Gazas grænser. Antallet af raketangreb mod Israel er faldet med 90 procent siden krigen.

Men Israel er også blevet voldsomt kritiseret af det internationale samfund og menneskerettighedsgrupper, som beskylder Israel for at have brugt overdreven magt under offensiven.

Gaza mindes årsdagen for Israels offensiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce