Gadekampe optrappes i Sri Lankas hovedstad


Gadekampe optrappes i Sri Lankas hovedstad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oppositionen i Sri Lanka fortsætter demonstrationer efter anholdelse af tidligere hærchef.

Politi i Sri Lanka brugte knipler mod hundredvis af demonstranter. De var på gaden for at støtte den tidligere hærchef og præsidentkandidat Sarath Fonseka, som blev anholdt tidligere på ugen.

Det var anden dag i træk, at der blev demonstreret til fordel for Fonseka, og situationen bliver stadig mere spændt i hovedstaden Colombo.

- Politiet slår på demonstranterne med knibler, siger en pressefotograf fra nyhedsbureauet Reuters, som overværede gadekampene.

Mindst otte personer blev såret under sammenstød onsdag.

Fonseka havde ellers opfordret sine tilhængere og de væbnede styrker til at forholde sig roligt.

- Han ønsker, at alle, især de væbnede styrker, skal bevare roen og ikke lade sig provokere af, at han er blevet anholdt, siger hans kone Anoma Fonseka, der mødtes med sin anholdte ægtemand sent onsdag.

- De forsøger at knække ham, men det vil ikke lykkes, fortsætter hun.

Demonstrationerne er vendt mod præsident Mahinda Rajapakse, som menes at stå bag anholdelsen. Myndighederne anklager Fonseka for landsskadelig virksomhed, men et konkret anklageskrift er endnu ikke udarbejdet, siger oppositionen.

- Sri Lanka er en lovjungle. De forsøger stadig at finde ud af, hvad de skal anklage ham for, siger Anoma Fonseka.

Fonseka og Mahinda Rajapakse stod side om side, da de nedkæmpede den tamilske oprørsgruppe LTTE, De Tamilske Tigre. Men efter præsidentvalget, som Rajapakse ifølge valgkommissionen vandt, er de to kommet på kant. Især efter at Fonseka anklagede Rajapakse for at have snydt sig til sejren i præsidentvalget.

Gadekampe optrappes i Sri Lankas hovedstad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce