Gadekampe i Iran med tåregas og knibler


Gadekampe i Iran med tåregas og knibler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye protester mod Irans regime efter den kritiske storayatollah Hossein Ali Montazeris død førte til sammenstød i to byer.

Det kom onsdag til voldelige sammenstød i den iranske by Isfahan mellem politi og sørgende ved et mindeoptog for storayatollah Hossein Ali Montazer. Over et halvt hundrede mennesker blev anholdt, og kvinder og børn blev slået, siger øjenvidner ifølge oppositionens hjemmesider.

De sørgende råbte slogans til støtte for Den Grønne Bevægelse, og politiet anvendte tåregas for at sprede dem, hedder det på hjemmesiden Rahesabz.net.

- Sikkerhedsstyrker slår folk, deriblandt kvinder og børn, med knibler, kæder og sten. Indtil nu er adskillige blevet anholdt, og mange er blevet kvæstet, hedder det.

Parlemannews.ir, der er en hjemmeside for Irans reformistiske mindretal i parlamentet, skriver, at over 50 personer, deriblandt fire journalister, er blevet anholdt under sammenstød.

Sørgehøjtideligheden fandt sted i Seyed-moskeen i Isfahan. Højtideligheden blev anført af en kendt reformpræst, ayatollah Jalaledin Taheri.

Hans hus blev kort efter omringet af civilklædte betjente, siger oppositionen.

I Montazeris fødeby, Najafabad, angriber sikkerhedsfolk tilhængere af storayatollahen, skriver hjemmesiden Jaras.

- Sporadiske sammenstød startede tirsdag aften i Najafabad, og de fortsætter. Situationen er meget spændt i byen. Folk råber slagord mod regeringen, oplyser Jaras.

Storayatollah Montazeri døde i sidste uge 87 år. Han var en hård kritiker af præstestyret i Iran og havde mange tilhængere i provinsen Isfahan.

Montazeri blev begravet i den hellige by Qom mandag, hvor det også kom til sammenstød mellem hans tilhængere og politiet.

Gadekampe i Iran med tåregas og knibler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce