Gaddafis kone langer hårdt ud efter Nato


Gaddafis kone langer hårdt ud efter Nato

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Muammar Gaddafis kone beskylder i et sjældent interview Nato for at have begået krigsforbrydelser i Libyen.

I et sjældent telefoninterview med tv-stationen CNN anklager Muammar Gaddafis kone Nato for at "begå krigsforbrydelser" i Libyen.

FN har åbnet for brug af militærmagt mod Gaddafis regime for at beskytte civilbefolkningen i Libyen. Men Sofia Gaddafi er ikke i tvivl om, at den internationale styrke går målrettet efter den libyske leder og hans familie.

- Mine børn er da civile, og de er alligevel blevet angrebet, siger Gaddafis hustru i interviewet.

Hun beskylder samtidig Nato for at "lede efter et påskud" for at angribe hendes mand.

- De internationale styrker leder efter et påskud for at angribe Muammar. Hvad har han gjort for at fortjene dette, spørger Sofia Gaddafi.

Den libyske førstedame afviser, at hun befandt sig i huset, hvor hendes yngste søn, Seif al-Arab, og tre af hendes børnebørn angiveligt blev dræbt under et Nato-angreb 1. maj.

Libyske talsmænd hævder ellers, at både Sofia og Muammar Gaddafi befandt sig i bygningen under bombardementet.

- Jeg var der ikke. Men jeg ville ønske, at jeg havde været der, så jeg kunne dø sammen med ham, siger hun.

I det hele taget giver Sofia Gaddafi i interviewet med CNN udtryk for, at hun har svært ved at finde en mening med livet.

- De dræbte min søn og det libyske folk. De sviner os til. 40 lande er imod os. Livet er uden værdi, lyder det fra hustruen.

- Hvad skal jeg gøre med mit liv nu? Det eneste, jeg ønsker, er, at sandheden kommer frem. Med Guds hjælp vil vi sejre. Vi vil leve og dø sammen med det libyske folk. Når alt kommer til alt, vil historien dømme os, lyder det fra Sofia Gaddafi.

Nato har bekræftet angrebet mod Seif al-Arabs hus, men militæralliancen betegner bygningen som et militært kontrol- og kommandocenter.

Gaddafis kone langer hårdt ud efter Nato

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce