Gaddafis generaler er flygtet til Italien

Ikke alle generaler elsker tilsyneladende Gaddafi.
Foto: AP Photo/Polfoto

Gaddafis generaler er flygtet til Italien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Op mod 120 officerer og soldater er flygtet fra Gaddafi i de seneste dage, siger afhoppede generaler i Rom.

Otte højtstående officerer er hoppet af fra Libyen og har søgt tilflugt i Italien.

På en pressekonference i den italienske hovedstad Rom mandag forklarede de fem generaler, to oberster og en major, at de er hoppet af i protest mod den libyske diktator Muammar Gaddafis nedslagtning af det libyske folk.

- Det, der sker med vort folk, skræmmer os, siger en af generalerne, Oun Ali Oun.

- Der er masser af myrderier, folkedrab og vold mod kvinder. Ingen klog, rationel person med et minimum af værdighed kan gøre, hvad vi så med vores egne øjne, og hvad han bad os gøre, tilføjer generalen.

Officererne bekræfter meldinger om, at Gaddafis styrkers kamp mod oprørerne i landet er svækket.

- Gaddafis dage er talte, siger en anden general, Salah Giuma Yahmed, som vurderer, at hæren nu har en kapacitet på en femtedel af den oprindelige.

Officererne oplyser, at de er en del af en gruppe på op mod 120 militærfolk, der er flygtet fra Gaddafis hær inden for de seneste dage.

Libyens afhoppede FN-ambassadør, Abdurrahman Shalgam, bekræfter, at 120 militærfolk er rejst ud af Libyen, men han vil ikke oplyse, hvor de befinder sig.

Den libyske iagttager, oppositionsaktivist og redaktør Ashour Shamis, som bor i London, kan ikke umiddelbart bekræfte, at helt op mod 120 militærfolk er hoppet af. Men alene nyheden om de otte højtstående officerers flugt er bemærkelsesværdig.

- Det vil i sig selv skabe momentum imod Gaddafi og øge presset på ham, siger Shamis.

Sydafrikas præsident, Jacob Zuma, ankom mandag til Libyens hovedstad, Tripoli, i et forsøg på at finde en løsning på den blodige konflikt.

Efter et to timer langt møde forlod Zuma Gaddafis hovedkvarter i Tripoli ved 18-tiden dansk tid, men uden at komme med en udtalelse.

Zuma ønsker en omgående våbenhvile, en forøgelse af den humanitære hjælp, og at der indføres reformer i Libyen for at fjerne årsagen til konflikten, oplyser det sydafrikanske præsidentkontor.

Det afviser de "misvisende" forlydender om, at Zuma skulle tale med Gaddafi om en mulig vej ud af Libyen for den mangeårige leder.

Gaddafis generaler er flygtet til Italien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce