Gaddafi skifter adresse hver dag for at undgå bomber


Gaddafi skifter adresse hver dag for at undgå bomber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den pressede libyske leders nerver er tyndslidte. Han skifter adresser dagligt for at undgå Nato-bomber.

Den libyske leder Muammar Gaddafi skifter dagligt adresse i et forsøg på at undgå bombardementer fra luften samt eventuelle snigskytter på landjorden. Det skriver The Daily Mail.

Den britiske premierminister David Cameron er blevet informeret om Gaddafis "gemmeleg" af den britiske efterretningstjeneste.

Torsdag aften gav Cameron grønt lys for, at fire Apache-angrebshelikoptere sættes ind i Libyen for at øget presset på Gaddafi.

Flådefartøjet HMS Ocean med de fire helikoptere om bord vil i løbet af få dage befinde sig ud for Libyens kyst.

Helikopterne skal indsættes for at opretholde en 25 kilometer bred bufferzone ved byen Misrata, hvor oprørerne har holdt stand siden februar.

Beslutningen er taget i fællesskab med Frankrig, der vil sende 12 Tiger-helikoptere.

Ifølge efterretningsrapporter fra USA, Storbritannien og Frankrig er Gaddafis nerve slidt tynde og han lider af paranoia. Blandt andet frygter han, at ledende militærfolk fra Libyens hær pønser på at likvidere ham.

Kilder oplyser, ifølge Daily Mail, at Gaddafi har forladt sine normale tilholdssteder og hver aften overnatter et ny sted. Typisk et hospital.

- Gaddafi bevæger sig tilsyneladende fra hospital til hospital og overnatter på et forskelligt hver nat, siger en diplomatisk kilde.

Torsdag mistede Gaddafi endnu en af sine støtter, da den libyske EU-ambassadør Al Hadi Hadeiba meddelte, at han sammen med sine medarbejdere har besluttet sig for at hoppe af og støtte oprørerne i Libyen.

Natten til fredag har fly fra Nato-alliancen igen gennemført angreb på Tripoli.

Gaddafi skifter adresse hver dag for at undgå bomber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce