G8: Mere humanitær hjælp til Syrien

G8: Mere humanitær hjælp til Syrien
Foto: POLFOTO/AP

G8: Mere humanitær hjælp til Syrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Våben til syriske oprørere kan have lange udsigter. G8-landene opfordrer i stedet til mere humanitær bistand.

De syriske oprørere skal fortsat ikke vente sig våbenleverancer fra det internationale samfund.

Det står klart efter, at G8-landene torsdag opfordrede verdenssamfundet til at opprioritere den "humanitære" bistand i Syrien.

G8-landene undlader at kommentere oprørenes ønske om at modtage våbenstøtte fra omverdenen.

I en fælles erklæring udtrykker landene "dyb bekymring" for den eskalerende humanitære katastrofe i Syrien.

- Vi er rystede over, at mere end 70.000 er blevet dræbt i konflikten, og at mere end en million er flygtet til nabolandene, som FN beretter. Vi opfordrer derfor alle lande til at maksimere deres støtte til FN, står der i erklæringen.

G8-landene udtrykker desuden deres fortsatte støtte til FN's særlige udsending, Lakhdar Brahimi. Ligesom de stadig vil arbejde for, at borgerkrigen munder ud i en syrisk ledet politisk overgang .

Industrilandene sender desuden en opfordring til begge parter i konflikten, Assads regeringsstyrker og de mange forskellige oprørsgrupper, om at overholde og respektere menneskerettighederne.

De seneste ugers rygter om brug af kemiske våben i borgerkrigen, optager ligeledes G8-landene. De understreger i erklæringen, at hvis der bliver dokumenteret brug af kemiske våben "vil det kalde på en seriøs international reaktion".

USA's udenrigsminister, John Kerry, mødtes onsdag med den syriske oppositionsleder, hvor de diskuterede oprørernes ønske om at få støtte i form af våben for at kunne vælte Assads styre.

Men ifølge amerikanske kilder pointerede John Kerry, at de vestlige lande ikke har tilkendegivet, at de vil støtte oprørerne med våben, da det frygtes, at det ender i al-Qaeda støttede oprørsgrupper.

G8: Mere humanitær hjælp til Syrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce