Frygt for ny farlig influenzabølge


Frygt for ny farlig influenzabølge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

H1N1 kan være et varsel om, at en farligere type influenza kan være på vej, siger eksperter.

Mens frygten for udbredelsen af H1N1-virusset, der også går under navnet svineinfluenza, aftager, siger eksperter, at de frygter en ny bølge med infektioner. Den kan være langt mere farlig, hvilket erfaringer med tidligere pandemier har vist.

Alle de tre store pandemier i det 20. århundrede - deriblandt den spanske syge i 1918, som kostede over 40 millioner mennesker livet - begyndte med mildere smitsomme sygdomme sent på foråret på den nordlige halvkugle, påpeger eksperterne.

- Pandemier begynder typisk med en "budbringer-bølge" som indvarsler, at noget andet er på vej, siger John Oxford, der er en af de ledende virologer på St. Bartholomew's og the Royal London Hospital.

- Det er foruroligende, at der i 1918 var et udbrud om sommeren, der var ret mildt. Det kan ses som en varsling af den store bølge, der kom i efteråret og vinteren.

Den nye virus, der opstod i Mexico, har inficeret næsten 800 og kostet 26 mennesker livet ifølge tal fra regeringen. På globalt plan er virusset blevet spredt til 21 lande på fire kontinenter ifølge Verdenssundhedsorganiastionen WHO.

WHO's chef, Margaret Chan, har advaret om, at influenzaen kan komme tilbage med fornyet styrke.

En historiker på Wichita State University og ekspert i H1N1, George Gehner, siger, at en anden bølge af influenzaen er sandsynlig, men at det ikke er sikkert, at den kommer til at koste flere menneskeliv.

Frygt for ny farlig influenzabølge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce