Frygt for global epidemi vokser

Se billedgalleri
Verdenssundhedsorganisationen WHO frygter, at udbruddet af svineinfluenza i Mexico - som foreløbig har bredt sig til flere byer i USA - kan udvikle sig til en verdensomspændende epidemi.

Frygt for global epidemi vokser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Influenzaepidemi har foreløbig kostet 81 mennesker livet i Mexico. WHO siger, at den ny influenza kan udvikle sig til pandemi.

En ny influenzavirus, der har dræbt 81 mennesker i Mexico, kan starte en global epidemi. Verdenssundhedsorganisationen WHO advarede lørdag om, at sygdommen kan sprede sig yderligere.

De fleste ofre for den nye influenza kommer fra Mexicos hovedstad. Mere end 1300 mennesker frygtes at være inficeret med sygdommen, som foreløbig har kostet 81 livet.

Alle skoler i og omkring Mexico By og i delstaten San Luis Potosi er beordret lukket indtil 6. maj, og sundhedsminister Jose Andel Cordova har opfordret alle barer, klubber, sportsanlæg, teatre, kirker og andre religiøse centre til at holde lukket indtil videre.

Alle dødsfald har foreløbig været i Mexico, men virussen har også nået USA, hvor der er 11 bekræftede influenzatilfælde i Californien, Kansas og Texas. Og i New York er otte skolebørn blevet ramt en type A-influenza, der menes at være svineinfluenza, oplyser sundhedsmyndighederne.

WHO advarer om, at influenzaudbruddene kan brede sig til globalt til en pandemi. Den seneste globale influenzaepidemi var i 1968, hvor Hongkong-influenza dræbte op mod en million mennesker.

Et besætningsmedlem på et British Airways fly, der kom fra Mexico, blev lørdag indlagt på et hospital i London med influenzalignende symptomer. Det er det først rapporterede tilfælde i Storbritannien.

I Hongkong og i Japan rykkede sundhedsmyndighederne ud for at tjekke rejsende med influenzasymptomer.

Den ny influenza menes at være en blanding af svine-, human og fugleinfluenza.
Fakta
Den seneste globale influenzaepidemi var i 1968, hvor Hongkong-influenza dræbte op mod en million mennesker.

Frygt for global epidemi vokser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce