Fronterne er trukket op inden EU-møde


Fronterne er trukket op inden EU-møde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU's justits- og indenrigsministre skal mandag tage stilling til forslag om fordeling af flygtninge.

Mandag skal EU-landene på et hasteindkaldt møde forsøge at blive enige om, hvordan de mange flygtninge, som strømmer ind over de europæiske grænser, skal fordeles mellem landene.

Flygtningekrisen har sat sammenholdet mellem de 28 lande på en hård prøve, og det er tvivlsomt om stemningen mellem landene vil være forbedret efter ministermødet i Bruxelles.

Skældsordene nærmest fyger hen over kontinentet, mens landene gensidigt beskylder hinanden for at håndtere situationen forkert og gøre alting værre, end det allerede er.

Og slemt er det, mener blandt andre den slovakiske premierminister, Robert Fico.

- Det her er en tikkende bombe, der kan have meget, meget slemme konsekvenser for Europa, sagde Fico i sidste uge om udsigterne for sit eget land.

Siden er antallet af flygtninge vokset endnu mere. Og hovedparten har kurs mod Tyskland. Søndag blev presset så stort, at Tyskland midlertidigt genindførte kontrollen ved grænsen til Østrig.

- Det er målet at begrænse den nuværende tilstrømning til Tyskland og at få etableret en mere kontrolleret situation. Det er nødvendigt af sikkerhedsgrunde, sagde indenrigsminister Thomas de Maizière på et pressemøde i Berlin ifølge nyhedsbureauet dpa.

Tyskland har foreløbig taget imod 450.000 asylansøgere i år.

Østrig slår måske også grænsebommene ned.

- Hvis ikke vi gør det, vil vores land i løbet af kun få dage blive fuldstændig overbelastet, sagde Østrigs udenrigsminister, Sebastian Kurz, til tv-stationen ORF søndag aften.

Mens deltagerne på mandagens ministerrådsmøde ventes at kunne blive enige om tage en formel beslutning om at fordele 40.000 flygtninge, som EU-Kommissionen foreslog i maj, så er der udsigt til uenighed, når ministrene skal drøfte kommissionens spritnye forslag om et permanent og obligatorisk kvotesystem.

- Jeg har regeringens og parlamentets mandat til at nedlægge veto mod ethvert udspil om kvoter, fordi det ikke giver mening, sagde Slovakiets indenrigsminister, Robert Kalinak, søndag ifølge Reuters.

Polen, Tjekkiet og Ungarn er også modstandere af tvungne EU-kvoter.

EU-præsidenten Donald Tusk sagde fredag, at han vil indkalde til et ekstraordinært topmøde, hvis flygtningekrisen bliver ved med at skabe splid mellem landene.

Fronterne er trukket op inden EU-møde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce