Fransk venstrefløj slår fortsat Sarkozy

Anklagerne mod Dominique Strauss-Kahn har ikke svækket vælgernes opbakning til den franske venstrefløj. På biledet ses Strauss-Kahn forlade en retssal i New York den 19. maj
Foto: AP Photo/Polfoto

Fransk venstrefløj slår fortsat Sarkozy

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den franske præsident Nicolas Sarkozy vil tabe til begge venstrefløjens topkandidater, ifølge ny meningsmåling.

Indtil for få uger siden var Dominique Strauss-Kahn ifølge flere meningsmålinger favorit til at vinde næste års præsidentvalg i Frankrig, men selv om han nu er ude af betragtning, så hjælper det ikke den nuværende præsident Nicolas Sarkozy.

En meningsmåling offentliggjort tirsdag viser, at Sarkozy står til at tabe kampen om præsidentposten uanset hvilken af venstrefløjens to topkandidater, han bliver målt imod.

Målingen er foretaget efter anklagerne mod Strauss-Kahn, om seksuelle overgreb på en stuepige i New York, kom frem.

Ifølge opinionsinstituttet BVA vil Sarkozy tabe klart til både Francois Hollande eller Martine Aubry, der er de mest oplagte kandidater for socialisterne.

Hollande ville i første valgrunde få 27 procent af stemmerne mod 21 procent til Sarkozy. Sat op mod Aubry ville 22 procent stemme på Sarkozy, mens 24 procent ville stemme på udfordreren.

Det socialistiske parti har endnu ikke besluttet sig for, hvem der skal være dets kandidat.

I anden valgrunde ville Sarkozy blive knust af Hollande, der står til 62 procent af stemmerne mod 38 procent til den siddende præsident.

Også Aubry ville vinde overbevisende med 59 procent mod 41 procent til Sarkozy.

Meningsmålingen er også dårlig læsning for den yderste højrefløjs repræsentant Marine Le Pen.

- Hverken Nicolas Sarkozy eller Marine Le Pen klarer sig godt i det politiske klima, der er opstået efter sagen mod Dominique Strauss-Kahn. Aubry og Hollande har overtaget hans plads i vælgernes hjerte, siger BVA-analytiker Gael Sliman.

De to valgrunder afvikles den 22. april og den 6. maj næste år. Nicolas Sarkozy har endnu ikke bekræftet, at han genopstiller.

Fransk venstrefløj slår fortsat Sarkozy

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce