Frankrig tager imod 500 syriske flygtninge


Frankrig tager imod 500 syriske flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over to millioner mennesker er flygtet fra borgerkrigen, og Syriens nabolande har svært ved at klare presset.

Frankrig har accepteret at lukke 500 syriske flygtninge ind i landet, efter at FN har bedt alle EU-lande om at hjælpe til med den stigende strøm af mennesker fra det borgerkrigsramte land.

Flygtningeaftalen er faldet på plads efter samtaler mellem Frankrigs præsident, François Hollande, og Antonio Guterres, chef for FN's Flygtningehøjkommissariat. De 500 flygtninge er "særligt sårbare", lyder det.

Flere end to millioner syrere har taget flugten fra deres hjemland, siden oprøret mod Syriens præsident, Bashar al-Assad, begyndte i marts 2011.

De fleste finder et nyt hjem i nabolande som Libanon, Jordan og Tyrkiet, der kæmper med at håndtere menneskestrømmen.

Da den syriske borgerkrig ikke ser ud til at stoppe foreløbig, har FN's Flygtningehøjkommissariat bedt EU-landene om at tage imod 10.000 syrere i år og yderligere 30.000 i 2014.

Tyskland har indtil nu accepteret 5000 syrere. Omkring 50.000 flygtninge har ansøgt om at opholde sig i EU-landene - især Sverige og Tyskland er populære.

Flygtningestrømmen er ifølge Antonio Guterres en "vanærende humanitær katastrofe".

I gennemsnit flygter 5000 mænd, kvinder og børn til et af Syriens nabolande hver eneste dag, vurderer FN. Over 100.000 mennesker menes at have mistet livet i konflikten.

Organisationen til Forbud mod Kemiske Våben, OPCW, der for nylig blev tildelt Nobels fredspris, arbejder for tiden på at eliminere Syriens våbenlagere af kemiske våben.

I alt 100 eksperter og sikkerhedsfolk fra OPCW og FN skal over det næste år overvåge, at de cirka 1000 ton kemiske våben i Syrien ødelægges. De dødbringende giftlagre skal være destrueret inden udgangen af juni 2014.

Frankrig tager imod 500 syriske flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce