Modedesigneren Yves Saint Laurent mindet i Paris.

Yves Saint Laurent begravet

Blandt andre den italienske designer Valentino, skuespillerinden Catherine Deneuve og præsident Nicolas Sarkozy og hans hustru Carla Bruni deltog i begravelsen af Yves Saint Laurent.
Filmstjerner, designere, topmodeller og præsident Nicholas Sarkozy deltog torsdag i en mindehøjtidelighed for den franske modeskaber Yves Saint Laurent, som døde søndag 71 år.

Ceremonien fandt sted i kirken Saint Roch i den franske hovedstad. Et stort antal journalister og pressefotografer var mødt op sammen med en større folkemængde, der fulgte gudstjenesten på storskærme uden for kirken.

Den franske filmstjerne Catherine Deneuve, der var en nær ven af Yves Saint Laurent, læste et mindeord op efterfulgt af ord fra Saint Laurents mangeårige ven og forretningspartner Pierre Berge.

- Du kunne have været med på moden til alle tider, men i stedet forblev du tro mod din egen stil, og du havde ret, for den stil er nu overalt - måske ikke i moden, men på gaderne over hele verden, sagde Berge.

Blandt de mange fremtrædende personer, der mindedes ham torsdag, var filmlegenden Jeanne Moreau samt fotomodellerne Laetitia Casta og Carla Bruni, der er gift med præsident Sarkozy. Designerne Christian Lacroix og Jean-Paul Gaultier var blandt repræsentanterne for modeverdenen.

Saint Laurents aske skal spredes i haven ved hans villa i byen Marrakesh i Marokko.

Mere om emnet

Se alle

Yves Saint Laurents aske spredt i Marokko

Lotte Freddie hylder afdøde YSL som geni

Yves Saint Laurent er død 71 år gammel

Yves Saint Laurent er død 71 år gammel