Frankrig: Tunesien må bekæmpe immigration


Frankrig: Tunesien må bekæmpe immigration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frankrig kræver, at Tunesien hjælper med at dæmme op for den voldsomme strøm af immigranter mod Europa.

Den franske premierminister, Francois Fillon, sagde tirsdag til sin tunesiske modpart, at de to lande må samarbejde for at bekæmpe illegal immigration. Det sker på et tidspunkt, hvor tusindvis af tunesere flygter til Europa.

Ved en arbejdsmiddag i Paris med den tunesiske premierminister, Beji Caid Essebsi, "insisterede Fillon på behovet for, at Frankrig og Tunesien sammen kæmper mod illegal immigration", siger Fillons ministerium.

Frankrig er særligt attraktiv for mange tunesere, da de taler fransk og i mange tilfælde har familie i landet. Mange af immigranterne flygter først til Italien, og der fra sætter de kurs mod Frankrig.

Italien er blevet kritiseret af Frankrig, fordi landet har udsted midlertidige EU-opholdstilladelser til mange af de tunesiske immigranter. Papirerne giver nordafrikanerne fri passage over grænsen til Frankrig.

De tusindvis af nordafrikanske flygtninge har gjort immigration til et brandvarmt politisk emne i EU, da mange lande nu overvejer, hvordan man kan dæmme op for immigranterne.

Frankrig har sagt, at landet vil deportere de tunesere, der ikke kan understøtte sig selv. Myndighederne er begyndt at arrestere tunesere på gaden i Paris, Marseille og Nice.

Under arbejdsmiddagen gav Fillon sin støtte til de politiske omvæltninger, som i øjeblikket præger Tunesien efter diktatoren Zine al-Abidine Ben Ali blev fordrevet.

Essebsi er i øjeblikket på officielt besøg i Paris, hvor han skal mødes med Frankrigs præsident, Nicolas Sarkozy, onsdag.

Frankrig: Tunesien må bekæmpe immigration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce