Forvirring om Libyens visumblokade


Forvirring om Libyens visumblokade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Libyen nægter officielt indrejse for borgere, der kommer fra lande, som er med i Schengenaftalen. Men nu er foreløbigt italienske borgere kommet ind i landet.

Libyen nægter at lukke borgere fra medlemmerne af det europæiske Schengensamarbejde ind i landet. Eller også gør de ikke.

Der hersker forvirring om, hvad der egentlig er op og ned i den diplomatiske ballade, der er opstået efter en kontrovers mellem Libyen og Schweitz.

I går skrev både franske og italienske myndigheder på deres hjemmesider, at Libyen havde indført indrejseforbud for borgere inden for EU's Schengenaftale. Den fjerner grænsekontrollen mellem 25 europæiske lande - heriblandt Danmark.

Men i dag forlyder det fra det tyske nyhedsbureau dpa, at foreløbigt 13 italienske borgere er kommet ind i landet.

Udenrigsministeriet oplyser, at ingen danskere foreløbig har henvendt sig med problemer i forhold til Libyen.

Det hele bunder efter alt at dømme i en kontrovers om Hannibal Gaddafi, der er søn af den libyske diktator, Muammar Gaddafi.

Han har flere gange været på kant med loven i europæiske lande og har reddet sig ud af balladen via diplomatisk immunitet. Men efter at han angiveligt skulle have overfaldet tjenestefolk på et schweizisk hotel, har schweizerne fået nok.

Ifølge dpa har schweizerne via Schengenaftalen sortlistet 188 libyske statsborgere inklusive Muammar Gaddafi og hans familie, hvilket betyder, at de ikke kan rejse ind i nogen af de 25 lande.

Og nu svarer Gaddafi så igen ved at sortliste samtlige Schengenborgere.

Men alt tyder på, at det trods alt ikke er helt fast politik. I en udtalelse oplyser det tyske luftfartsselskab Lufthansa, at der ofte er problemer med indrejse til Libyen, men at de ikke oplever flere end normalt.

Forvirring om Libyens visumblokade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce