Forskel i behandling bekymrer Røde Kors


Forskel i behandling bekymrer Røde Kors

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røde Kors mener, at afghanere og soldater fra den internationale styrke skal behandles ens på felthospitalerne i Afghanistan.

Behandlingen skal være den samme, uanset om det er en dansk soldat eller en afghaner, der er indlagt på et felthospital i det krigsramte land.

Meldingen kommer fra Røde Kors, efter at Christian Tollund, der er forsvarets leder for de danske læger og sygeplejersker på felthospitalet på Kandahar Airfield, tirsdag udtaler til Jyllands-Posten, at der er forskel på behandlingen på felthospitalet.

- Det er godt, at man tager afghanere ind på de internationale hospitaler og dermed giver dem adgang til en bedre behandlinger, end de ellers ville have fået. Dermed giver man nogen mulighed for at overleve, som ellers ikke ville have overlevet. Men det er problematisk, at man ikke behandler patienter ens, når man har taget dem ind, siger generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl, til Ritzau.

Christian Tollund siger, at lægerne indstiller behandlingen, hvis en afghaner har svære indre blødninger eller brud på ryggen. Behandlingen ville fortsætte, hvis det er en dansk eller international soldat var i samme situation. Christian Tollund begrunder det med, at en afghaner, der er bundet til et liv i en kørestol, har fundamentalt andre vilkår end en dansker, da der ikke er noget socialt system i landet.

Det er forkert, mener Røde Kors.

- Vi står selv som Røde Kors i mange vanskelige beslutninger om, hvem vi vil behandle, og hvem vi ikke kan behandle i eksempelvis sultkatastrofer, for man kan ikke behandle alle. Men når vi har valgt dem ud, vi behandler, vælger vi at behandle dem ens uanset nationalitet. En del af det danske program kunne også være at gøre det lettere at være handicappet i Afghanistan, siger Anders Ladekarl.

Forskel i behandling bekymrer Røde Kors

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce