Fogh fordømmer russisk angreb


Fogh fordømmer russisk angreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi må insistere på, at Georgiens suverænitet respekteres, siger den danske statsminister, som fordømmer russisk angreb.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) fordømmer Ruslands angreb på den georgiske provins Sydossetien. Selv om Anders Fogh Rasmussen siger, at det svært at "sætte sig ind i baggrunden" for konflikten i den prorussiske udbryderprovins, så kan det ikke retfærdiggøre Ruslands angreb, mener statsministeren.

- Vi kan jo se, at tilsyneladende er et stort antal russiske kampvogne rullet ind i Georgien. Og der må vi insistere på respekt for Georgiens nationale suverænitet. Jeg fordømmer kraftigt, at russiske kampvogne er rullet ind i en suveræn stat, og vi må opfordre parterne til at finde en fredelig, politisk løsning på det her, siger statsministeren, og uddyber.

- Der er jo altid i en sådan konfliktsituation modstridende påstande, om hvem som har startet det hele. Men det ændrer jo ikke på, at vi må insistere på fuld respekt for Georgien og landets nationale suverænitet - og det er i modstrid med det, at russiske kampvogne nu er rullet ind i Georgien. Så det tager vi klart afstand fra, siger Anders Fogh Rasmussen.

Når udenrigsminister Per Stig Møller (K) efter planen mandag mødes med sine EU-kolleger, vil det derfor være Danmarks råd, at de stridende parter øjeblikkelig standser kamphandlinger, samt at EU står sammen om at opfordre Rusland til at respektere Georgiens suverænitet.

Fogh fordømmer russisk angreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce