Fogh er rambuk over for irerne

Fogh sammen med irske premierminister Brian Cowen i Bruxelles torsdag

Fogh er rambuk over for irerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsministeren presser irerne og understreger, at EU har brug for ny traktat for at kunne tage fat på vigtige opgaver. Genforhandling urealistisk, mener han.

Irland får en tænkepause til oktober, mens resten af Europa iler videre med ratifikation af Lissabon-traktaten. Det er, hvad der ligger i kortene på et EU-topmøde, der startede i aften i Bruxelles.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) agerer nærmest rambuk for flertallet af landene med et budskab om, at der ikke kommer nogen genforhandling af traktaten efter det irske nej i sidste uge.

- Uden Irland bliver der ikke nogen traktat, men det er ikke realistisk at tale om en genforhandling af traktaten, da den er et kompromis, som er udarbejdet over lang tid, og som der er lagt utrolig mange kræfter i. Hvis der flåes i det ene hjørne, kan alle hjørner blive flænset op, siger han.

I så fald er der lagt op til nogle irske EU-forbehold og sandsynligvis en efterfølgende irsk folkeafstemning. Ifølge Fogh skal der helst findes en holdbar løsning inden Europa-Parlamentsvalget i juni 2009.

Irlands udenrigsminister, Micheal Martin, vil dog kun love sonderinger, ikke egentlige "løsninger", på det næste EU-topmøde i oktober. Samtidig afviser premierminister Brian Cowen at svare på, om der kommer en ny folkeafstemning i Irland.

Og dermed kan Lissabon-traktaten komme i vanskeligheder senere, eftersom alle 27 lande skal ratificere, før det nye regelsæt kan træde i kraft.

Fogh er rambuk over for irerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce