Fogh affejer kritik fra Afghanistans Karzai


Fogh affejer kritik fra Afghanistans Karzai

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Natos generalsekretær siger, at ingen kan benægte, at Nato har været med til at gøre Afghanistan mere sikkert.

Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, tilbageviser den bidende kritik, Afghanistans præsident, Hamid Karzai, forleden kom med af Natos indsats i hans land.

Uden direkte at nævne Karzai ved navn understreger Fogh på et pressemøde torsdag i Bruxelles, at Natos Isaf-styrke har ofret og opnået meget i Afghanistan, og at det er noget, han ofte har fået bekræftet i samtaler med afghanere.

- Afghanistan er kommet meget langt det seneste årti takket være Isaf-landenes enorme indsats og både soldaters og civiles dybe ofre.

- Der er sket bemærkelsesværdige forandringer, og vores investeringer i liv og ressourcer er uden fortilfælde. Det kan ingen benægte. Og den indsats skal respekteres, siger Fogh med klar adresse til Karzais kritik.

Hamid Karzai sagde i mandags i et interview med britiske BBC, at Nato trods et årti i Afghanistan ikke har formået at skabe stabilitet i hans land.

- På sikkerhedsfronten har hele Nato-øvelsen været kilde til megen lidelse og tab af menneskeliv, og der er ingen gevinst, fordi landet stadig ikke er sikkert.

Karzai kritiserede også Nato for at have fokuseret sin indsats mod talebanoprørere i afghanske landsbyer i stedet for på terroristernes gemmesteder i nabolandet Pakistan.

- Jeg er ikke tilfreds med at kunne sige, at der er delvis sikkerhed. Det er ikke det, vi søger. Vores ønske har været total sikkerhed og en klart defineret krig mod terrorisme, sagde Karzai til BBC.

Den Nato-ledede kampindsats i Afghanistan, Isaf, stopper ved udgangen af 2014, hvorpå det er meningen, at den skal afløses af en ny Nato-mission, Resolute Support, der skal rådgive og støtte de afghanske sikkerhedsstyrker.

Anders Fogh Rasmussen bemærker torsdag, at de afghanske sikkerhedsstyrker i dag tæller omkring 350.000 mand, og at planen om at overgive dem ansvaret for landets sikkerhed er på skinner.

- Vi er på sporet, og jeg er sikker på, at Afghanstans Nationale Sikkerhedsstyrker vil være i stand til at overtage det fulde ansvar ved udgangen af 2014 som planlagt, siger Fogh.

Fogh affejer kritik fra Afghanistans Karzai

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce