Fogh: Libyens premierminister må straks sættes fri


Fogh: Libyens premierminister må straks sættes fri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Natos generalsekretær følger udviklingen i Libyen med stor bekymring.

Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, opfordrer torsdag til øjeblikkelig løsladelse af Libyens premierminister, hvis oplysningerne om hans bortførelse viser sig at være korrekte.

- Jeg følger nyhederne fra Libyen med stor opmærksomhed. Det er meget begrænset, hvad jeg kan sige.

- Men jeg følger udviklingen meget nøje og med stor bekymring. Det er vigtigt, at vi hurtigst muligt får klarhed over situationen.

- Hvis det bliver bekræftet, at premierminister Zeidan er blevet bortført, vil jeg opfordre til, at premierministeren straks bliver sat fri. Det er afgørende vigtigt med stabilitet, lov og orden, siger Fogh på sit månedlige pressemøde i Bruxelles.

Den libyske regering oplyste tidligere torsdag, at premierminister Ali Zeidan er blevet bortført fra et hotel i hovedstaden Tripoli, hvor han opholdt sig.

En ansat på hotellet siger ifølge CNN, at der ikke blev affyret skud, og at de bevæbnede mænd opførte sig respektfuldt og eskorterede premierministeren ind i en konvoj af ventede biler.

En gruppe af tidligere oprørere i Libyen påstår, at den står bag bortførelsen, som den kalder "en anholdelse" som reaktion på den libyske regerings rolle, da amerikanske styrker for nylig tog Anas al-Liby, en ledende al-Qaeda-figur, til fange.

Vold og lovløshed har præget det nordafrikanske land siden 2011, da landets tidligere leder Muammar Gaddafi blev væltet i forbindelse med en Nato-ledet militæroperation.

Ali Zeidan blev premierminister i efteråret 2012. Han er en mand, der gennem årtier har kæmpet en politisk kamp mod Gaddafi.

Zeidan er tidligere karrierediplomat, men vendte Gaddafis styre ryggen i 1980, da han var ambassadør i Indien. Derpå tilbragte han de næste cirka 30 år i eksil.

Fogh: Libyens premierminister må straks sættes fri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce