Flyterror forhindret af religionskontrol


Flyterror forhindret af religionskontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ung muslim, der rejser uden bagage, slipper ikke let gennem israelsk lufthavnskontrol. USA kunne undgå terrorforsøg ved at tage ved lære, mener ekspert.

- Den nuværende sikkerhedskontrol i lufthavne verden over har til hensigt at finde sprængstof eller våben, men ikke at identificere terrorister.

Shlomo Harnoy er leder af det israelske firma for sikkerhedsrådgivning, Sdema Group. Han er ikke i tvivl om, at terrorforsøget mod et amerikansk fly juledag kunne have været undgået, hvis andre greb tingene an som i Tel Avivs lufthavn.

Således var det ifølge Harnoy ikke lykkedes den unge nigerianer med formodede al-Qaeda-relationer at slippe om bord med sprængstof i underbukserne.

Og andre passagerer i flyvet mellem Amsterdam og Detroit havde dermed ikke behøvet at forhindre den truende situation ved at kaste sig over manden.

- En ung muslim, der rejser alene på en billet betalt med kontanter og uden bagage, ville omgående have været identificeret og visiteret, siger Shlomo Harnoy om det scenarium, hvis manden var rejst fra Ben Gurion-lufthavnen i Tel Aviv.

Her baserer sikkerhedskontrollen sig nemlig i høj grad på passagerernes nationalitet, etnicitet, baggrund og opførsel, der bliver belyst gennem interviews.

I den forbindelse mener sikkerhedsagenterne, at personer med muslimsk baggrund udgør en potentiel højrisiko.

Fremgangsmåden har mødt kritik, men ikke desto mindre finder de israelske sikkerhedsmyndigheder den ekstrem effektiv. Fly lettet fra Ben Gurion-lufthavnen er således aldrig blevet hverken kapret eller bombet.

Flyterror forhindret af religionskontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce