Flyrejsende må forvente USA-restriktioner


Flyrejsende må forvente USA-restriktioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Passagerer, der rejser til USA, kan risikere at få gennemsøgt håndbagagen eller blive nægtet adgang til tæpper under flyveturen.

Flypassagerer, der rejser til USA, bliver mødt af øgede sikkerhedsforanstaltninger. Indenrigsrejsende i landet bliver dog ikke udsat for yderligere sikkerhedstjek.

Transportsikkerhedsmyndigheden TSA i USA råder passagerer til at møde op en time tidligere end normalt, hvis de skal med en international afgang med kurs mod USA. Samtidig har man udstedt et direktiv til udenlandske lufthavne, der beder om ekstra sikkerhedstiltag.

- Passagerer, der flyver ind i USA fra udlandet, kan forvente ekstra sikkerhedstiltag i internationale lufthavne, herunder øget screening ved gaten, inklusive tjek af lommer og ransagning af baggage, skriver TSA på dets hjemmeside.

Under flyvninger bliver passagerer bedt om at pakke personlige genstande væk og slukke elektronisk udstyr, og man skal forblive siddende på dele af flyveturen.

En talsmand for TSA har nægtet at gå yderligere i detaljer med hvilke typer restriktioner, luftfartsmyndighederne har indført. Nyhedsbureauer rapporterer dog om passagerer, der har fået tjekket deres håndbaggage og blevet nægtet at bruge tæpper om bord på flyet. Andre har fået begrænset deres brug af toiletfaciliteterne.

USA's præsident, Barack Obama, siger mandag, at nogle flyvninger har fået følgeskab af ekstra lufthavnspoliti og at andre sikkerheds- og screeningsprocesser er blevet "forøget".

- Passagerer skal ikke gøre noget anderledes, men de lægger måske mærke til de ekstra sikkerhedsforanstaltninger, siger TSA.

Flyrejsende må forvente USA-restriktioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce