Hjelmklædte politifolk iført hygiejnemasker kaster sandwichpakker til sultne flygtninge.

En videooptagelse fra Ungarns største flygtningelejr ved grænsen til Serbien vækker opsigt. Den viser familier, der bliver fodret "som dyr i en stald".

Det er en frivillig østrigsk hjælpearbejder, som hemmeligt har filmet under et besøg i flygtningelejren Roszke.

Billederne viser omkring 150 mennesker, der forsøger for at få fat i sandwichpakker, som ungarsk politifolk iført hjelme og hygiejnemasker kaster til dem i en indhegning i en stor hal.

Kvinder og børn bliver klemt, mens folk forsøger at fange de flyvende brød.

Mange migranter længere tilbage i folkemængden kravler op på hegnet, mens de vinker og råber for at fange betjentenes opmærksomhed.

- Det var som dyr, der blev fodret i en stald, som et Guantanamo i Europa, fortæller den østrigske frivillige Klaus Kufner, som var sammen med sin veninde, Michaela Spritzendorfer, der filmede optrinnet.

- Det var umenneskeligt, og det taler for disse mennesker, at de ikke kæmpede om maden, selv om de tydeligt var meget sultne, siger Spritzendorfer.

Hendes filmoptagelse kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=zxLnlpFATnE

FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) kritiserede tidligere på ugen de forhold, som flygtningene og migranterne er interneret under i Roszke, og der har været kritik fra EU over den hårdhændede behandling af folk fra ungarske soldater og politi.

Mere om emnet

Se alle

Få er omfattet af asylstramninger

Støjberg annoncerede i Hizbollah-glad avis med åbne øjne

S kræver svar på flygtningeannoncer i kontroversiel avis