Flere eksperter skal deltage i kemisk desarmering


Flere eksperter skal deltage i kemisk desarmering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere eksperthold i kemiske våben sendes til Syrien af Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben.

Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (OPCW) siger, at den vil sende endnu et hold eksperter til Syrien for at optrappe programmet med ødelæggelsen af landets arsenal af kemiske våben.

- Vi vil udsende et andet team med inspektører til missionen i Syrien, hedder det i en erklæring fra Opcw.

- Det nye hold vil forstærke fortroppen af Opcw-eksperter, der har været i Syrien siden den 1. oktober for at få klarlagt alle oplysninger om de kemiske våben og for at få tilintetgjort dem, hedder det i en erklæring, hvor der ikke bliver oplyst detaljer om det nye team.

Lederen af Opcw, Ahmet Uzumcu, der tirsdag briefede diplomater om de fremskridt, der er sket i Syrien, siger, at Syrien samarbejder, og at tilintetgørelsen af våbnene begyndte søndag.

Omkring 100 våbeneksperter skal tilbringe op til et år i Syrien for at overvåge destruktionen af regimets kemiske våben.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, siger, at missionen "ganske enkelt aldrig har været foretaget før", og våbeninspektører står over for en "hidtil uset fare".

Syriens regime menes at råde over omkring 1000 ton kemiske våben - heriblandt nervegassen sarin og sennepsgas. Våbenarsenalerne og produktionsanlæggene skal være destrueret inden midten af 2014.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, siger, at det syriske styre deltager "særdeles aktivt" i samarbejdet med vestlige lande om at destruere regimets kemiske våben.

'Tidligere har også den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, rost den syriske regering for, at processen er kommet i gang "på rekordtid".

- For at være ærlig, så er det en anerkendelse til Assad-regimet. Dette er en god start, og vi hilser en god start velkommen, sagde Kerry mandag.

Flere eksperter skal deltage i kemisk desarmering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce