Flere børn er dræbt i bombeangreb i Irak


Flere børn er dræbt i bombeangreb i Irak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindst 15 personer er blevet dræbt i et selvmordsangreb i det nordlige Irak. Mange børn er blandt ofrene.

En selvmordsbomber har torsdag sprængt sig selv og en lastbil i luften i en by i det nordlige Irak, oplyser politiet og lægekilder ifølge nyhedsbureauet AFP.

Mindst 15 personer skulle være blevet dræbt i angrebet, der fandt sted i Al-Muwaffaqiyah-området øst for Mosul. Angiveligt er mange børn blandt de døde.

Landsbyen er hovedsageligt beboet af personer fra Shabak-folket, som er en af Iraks mindste folkegrupper. De tæller omkring 30.000 mennesker og er primært bosat i områder nær grænsen til Tyrkiet.

Ifølge den uafhængige irakiske tv-kanal Alsumaria TV var syv børn og tre kvinder blandt de døde, mens mindst 48 er såret.

Shabak-minoriteten i Irak har sit eget sprog og følger sin egen version af shiaislam med elementer fra både kristendom og sufisme. Folkegruppen er flere gange tidligere blevet ramt af angreb.

Voldsniveauet i Irak er steget kraftigt, efter at regeringsstyrker stormede en sunnimuslimsk protestlejr i det nordligere Irak for et halvt år siden.

Siden begyndelsen af oktober er 330 personer blevet dræbt, mens dødstallet i september endte på tragiske 979, viser opgørelser fra FN. Over 5000 personer har i år mistet livet i Irak indtil videre.

Det er første gang siden 2008, at Irak har oplevet så mange angreb.

Yderliggående sunnimuslimer mistænkes for at stå bag mange af angrebene. De føler sig marginaliseret, efter at Saddam Hussein blev styrtet i forbindelse med den amerikanskledede invasion i 2003.

I dag er regeringen i Bagdad domineret af shiamuslimer.

Flere børn er dræbt i bombeangreb i Irak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce