Fire udlændinge står til dødsstraf i Kina


Fire udlændinge står til dødsstraf i Kina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire udlændinge står til dødsstraf i Kina. Dermed bliver den 53-årige brite Akmal Shaikh måske ikke den eneste udenlandske narkosmugler, der henrettes i landet.

Tirsdagens henrettelse af en 53-årig smuglingsdømt brite bliver måske ikke en enlig svale. Fire andre udlændinge sidder nemlig fængslet for store smuglingsdomme og skal måske også henrettes.

De fire unavngivne udlændinge har sammen med fem andre smuglet 144,5 kilo heroin til byen Shenzhen, der grænser op mod Hongkong.

- I henhold til kinesisk lov så bliver de måske udsat for den hårdeste straf, siger embedsmænd i Shenzhen.

De fire udlændinge blev anholdt i september efter politiet opdagede og sporrede heroinen, der var afsendt fra Pakistan.

Den 53-årige brite Akmal Shaikhs liv endte natten til tirsdag dansk tid i Urumqi, hovedstaden i den vestlige kinesiske Xinjiang-provins. Shaikh er ifølge velgørenhedsorganisationen Reprieve den første vesterlænding, som er henrettet i Kina siden 1951. Han var far til tre, men blev skilt i 2001, og da begyndte han ifølge avisen The Guardian at få psykiske problemer. Tilsyneladende var han maniodepressiv.

Manden begyndte at rejse rundt i verden, han vendte sin familie ryggen, og i 2007 blev han så pludselig anholdt i Kina med fire kilo heroin.

Shaikhs dødsstraf blev eksekveret tirsdag klokken 10.30 kinesisk tid, og der gik ikke længe, før sagen fik de diplomatiske temperaturer i forholdet mellem Kina og Storbritannien til at kølne.

- Jeg fordømmer henrettelsen af Akmal Shaikh på det strengeste, og jeg er rystet og skuffet over, at vores vedholdende anmodninger om mildhed ikke er blevet hørt, sagde den britiske premierminister, Gordon Brown, i en erklæring.

Fire udlændinge står til dødsstraf i Kina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce