Fire generaler løsladt i Hariri-sagen

Den tidligere llibanesiske militære efterretningschef, Raymond Azar, er blandt de løsladte
Foto: Mahmoud Tawl/AP/POLFOTO

Fire generaler løsladt i Hariri-sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den særlige domstol i Haag har besluttet, at fire libanesiske generaler, der har været fængslet i forbindelse med mordet på Rafik Hariri, skal sættes fri.

Fire prosyriske, libanesiske generaler skal løslades efter fire år i et libanesisk fængsel.

Det har det særlige tribunal for Libanon, der behandler sagen om mordet på Libanons tidligere premierminister Rafik Hariri, afgjort.

De fire generaler stod i spidsen for Libanons sikkerhedsapparat, da Hariri blev myrdet ved et bombeattentat i den libanesiske hovedstad, Beirut, i 2005. Sammen med Hariri blev 22 mennesker dræbt.

Domstolen traf afgørelsen, efter at anklageren Daniel Bellamare havde anmodet om løsladelsen af de fire. Han sagde, at han ikke har tilstrækkeligt med beviser til at kræve, at generalerne fortsat skal være fængslet.

Generalerne har siden 2005 været fængslet i Libanon, men juridisk hører de under det særlige tribunal, da regeringen i Beirut overdrog jurisdiktionen i Haririsagen til tribunalet tidligere i denne måned.

Da beslutningen blev kendt i Libanon, udbrød der jubel med skudsalver i luften i generalernes hjembyer og også i dele af Beirut.

Iagttagere og mange libanesere mener, at Syrien, der i 2005 fortsat holdt Libanon besat, havde en finger med i attentatet.

Det har Syrien imidlertid afvist, men bomben mod Hariri vakte så stor opstandelse i mange dele af verden, at den syriske besættelsesmagt blev tvunget til at trække sig ud af Libanon.

Fire generaler løsladt i Hariri-sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce