Fire briter dømt for terrorplaner


Fire briter dømt for terrorplaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Terrorplan: Fjernstyret legetøjsbil med sprængstoffer skulle køres ind under porte til militær base.

Fire briter blev torsdag idømt lange fængselsstraffe at have planlagt al-Qaeda inspirerede bombeangreb mod en række forskellige steder i Storbritannien - blandt andet på en af hærens baser med en fjernstyret legetøjsbil med sprængstoffer, som skulle køres ind under portene til området.

Anklagemyndigheden betegner de fire mænd som "farlige og overbeviste terrorister."

De blev pågrebet under en operation, der omfattede Londons særlige kommando for kontra-terrorisme og den interne efterretningstjeneste MI5.

De fire mænd - Zahid Iqbal, Mohammed Sharfaraz Ahmed, Umar Arshad og Syed Farhan Hussain, der er fra Luton nord for London, har alle erklæret sig skyldige i at have planlagt terrorangreb.

Ifølge anklagemyndigheden har Iqbal specialiseret sig i at hjælpe ved terrorangreb - blandt andet ved at arrangere rejser til ekstremistiske træningslejre i Pakistan.

Ahmed, der var en af dem, som var i Pakistan for at blive trænet, har også fået træning i bjergene i det nordlige Wales. Han har stået bag rekrutteringen af Arshad og Hussain.

De britiske myndigheder siger, at al-Qaedas ledere i Afghanistan og Pakistan i dag har vanskeligere ved at organisere masseangreb i for eksempel London med selvmordsbomber end i juli 2005, hvor terrorbomber dræbte 52 mennesker i den britiske hovedstad.

Men truslen fra ekstremistgrupper, der opstår af sig selv i Storbritannien og handler på egen hånd, udgør fortsat en stor trussel.

- Alle fire mænd har udvist en stærk vilje til at gå ind i en voldelig jihad, fastslår Deborah Walsh, som er specialist i kontra-terrorisme for de britiske myndigheder.

Politiet siger, at gruppen er inspireret af al-Qaeda på Den Arabiske Halvø, Aqap. Washington og andre vestlige regeringer anser Aqap for at være en af de farligste grene af terrornetværket.

Iqbal og Ahmed blev hver idømt 11 års fængsel med mulighed for forlængelse, mens Arshad blev fængslet i næsten syv år. Hussain fik fem års fængsel.

Fire briter dømt for terrorplaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce