Fire års fængsel til egyptisk blogger


Fire års fængsel til egyptisk blogger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egypten er blandt de værste undertrykkere af ytringsfriheden på internettet. Det har bloggeren Abdel Kareem Nabil Suleiman fået at føle.

En domstol i Egypten har stadfæstet en dom på fire års fængsel til en ung egyptisk blogger for at have offentliggjort kritiske bemærkninger om islam og landets regering på internettet. Det oplyser Egyptens statslige nyhedsbureau Mena.

Bloggeren Abdel Kareem Nabil Suleiman var 22 år, da han i 2006 blev anholdt og sigtet for forstyrrelse af den offentlige orden på grund af skriverierne på sin blog. Han blev samtidig bortvist fra al-Azhar-universitetet, Egyptens mest prestigefyldte islamiske læreanstalt.

Suleiman skal nu tilbringe et år i fængsel. Han har nemlig allerede været varetægtsfængslet i tre år.

I april i år arresterede og tævede egyptisk politi mindst 18 medlemmer af en blogginggruppe, Sjette Aprils Ungdom. Gruppen opfordrede til en nationalstrejke hvert år den 6. april under sloganet: "Det er vores ret, og vi vender tilbage".

Suleiman var blandt en række bloggere, der blev anholdt i 2006. Dette fik menneskeretsgruppen Journalister uden Grænser til at føje Egypten til listen over de lande, der er de værste undertrykkere af ytringsfriheden på internettet. Egypten kom i selskab med 12 andre lande, herunder Cuba, Myanmar, Iran og Turkmenistan.

Fire års fængsel til egyptisk blogger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce