Fem stjerner


Fem stjerner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konvent: Demokraternes præsidentkandidat John Kerry er trådt i karakter med en tale, som bragte mindelser om både Kennedy og Clinton
BOSTON: Der er noget bekræftende i, at ordet stadig kan vende eller vinde en valgkamp. Ikke nødvendigvis ordet i sit nøgne selv, men ordet og den kontekst, som ordet optræder i.

John Kerrys holdt sit livs tale på det demokratiske konvent i Boston, USA. Og hvis man sætter sig og ned læser den på det flade papir, så løfter talen ikke nødvendigvis nakkehårene. Men set i sammenhængen - den sammenhæng som de delegerede, medierne og millioner af amerikanske tv-seere oplevede den i - får talen vinger.

Først to døtre, som fortæller om en tilsyneladende ekstraordinær far, krigsveteraner, som fortæller om en tilsyneladende ekstraordinær leder, og så manden selv, krigskammeraten, faderen, politikeren, som holder en ekstraordinær tale.

Min damer og herrer, det kan blive en helt afgørende begivenhed ved valget 2004.

Talen bragte mindelser om Franklin D. Roosevelt, John F. Kennedy og Bill Clinton, skrev en kommentator i går. Kerry sagde - med en rooseveltsk parafrase - "fremtiden tilhører ikke frygten, den tilhører friheden". Han sagde - med en kennedysk parafrase - "vi kan skabe noget bedre, og det vil vi". Og han gjorde det klart, at demokraterne ikke er ringere patrioter end republikanerne.

Han fortalte om det gennemhullede flag, der vajede på hans båd i Vietnam for 35 år siden, og "som draperede kisterne med de mænd, som jeg tjente sammen med, og de venner, som jeg voksede op med ... Flaget tilhører ikke én præsident", sagde han. "Det tilhører ikke én ideologi. Det tilhører ikke ét parti. Det tilhører det amerikanske folk."

Republikanerne forsøgte at plukke talen i stykker.

"Den er alt for venstreorienteret til Amerika," sagde kommentatoren Jonah Goldberg. Men det handler tydeligvis om mere end at sætte kryds og bolle i manuskriptet, det handler om mere end talen. Det handler om manden, hans baggrund og hans budskab, og for de fleste amerikanerne gik de tre størrelser natten til i går i ét, og John Kerry brød igennem til det store publikum.

Løjtnanten fra Vietnam ydede en femstjernet indsats.

Poul Høi BerlingskeTidende

Det demokratiske partis konvent, Boston, USA

Fem stjerner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce