Stigende priser på fødevarer kan udløse en global katastrofe og gøre verdens fattigste ude af stand til at overleve, advarer hjælpeorganisation.
Verdens fattigste kan risikere at blive ude af stand til at overleve, hvis priserne på fødevarer fortsat stiger. Sådan lyder advarslen på dagen, hvor alverdens ledere mødes i Rom til FN's topmøde om udfordringerne ved fødevarekrisen, der skubber 100 millioner mennesker ud i sult og skaber protester samt vold i flere lande.

- Den nuværende fødevarekrise er en afskyelig krænkelse af menneskerettighederne og kan betyde global katastrofe, da mange af verdens fattigste lande, især dem der er afhængige af import, kæmper for at skaffe fødevarer til befolkningen, siger den Johannesborg-baserede hjælpeorganisation ActionAid.

- Det er skandaløst, at de fattige betaler for årtiers politiske fejltagelser, som manglen på investeringer i landbruget og afskaffelsen af støtte til små landmænd, sigeren analytiker Magdalena Kropiwnicka forud for et krisemøde med 44 af verdens ledere i Rom.