Fangeudveksling med al-Qaeda i Mali


Fangeudveksling med al-Qaeda i Mali

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Al-Qaeda har frigivet fransk gidsel efter fire militante blev sat på fri fod i Mali.

Al Qaeda's nordafrikanske fløj har frigivet det franske gidsel Pierre Camatte, oplyser Malis regering efter en øjensynlig fangeudveksling, som har vakt harme i Algeriet og Mauretanien.

- Vi bekræfter frigivelsen af Pierre Camatte, hedder det i en erklæring fra en regeringstalsmand i Mali, Seydou Cissouma.

Frigivelsen sker efter, at Mali i sidste uge løslod fire islamistiske fanger. Det skete efter krav fra al-Qaeda, som havde truet med at dræbe Camatte den 22. februar, hvis kravet om fangefrigivelsen ikke blev imødekommet.

Frankrigs præsident, Nicholas Sarkozy, der besøger Gabon onsdag, udtrykker glæde over frigivelsen af Camatte og takker Malis ledere for deres håndtering af krisen.

Algeriet har hjemkaldt landets ambassadør i Mali i protest mod frigivelsen af de fire militante, da det nordafrikanske land er meget stærkt imod enhver aftale med al-Qaeda for at få udvirket frigivelser af gidsler.

- Frigivelsen af de fire er "en farlig udvikling for sikkerheden og stabiliteten i Sahel-Sahara regionen, og det tjener objektivt set terrorgruppens interesser, hedder det i en reaktion fra Algeriet på fangeudvekslingen.

Ud over Camatte holdes tre spaniere som gidsler af terrorgruppen al-Qaeda i Det Islamiske Maghreb (Aqim).

Fangeudveksling med al-Qaeda i Mali

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce