Fakta: Hvad er Patriots Day?


Fakta: Hvad er Patriots Day?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To bombeeksplosioner under Boston Maraton fandt sted mandag på statshelligdagen Patriots Day.

To bombeeksplosioner ramte Boston Maraton mandag. Angrebet kostede tre mennesker livet og sårede over 100 mennesker. Løbet blev afholdt mandag den 19. april på Patriots Day.

Få her et overblik over, hvad dagen står for.

* Patriots Day bliver fejret hvert år i Boston, fordi dagen markerer årsdagen for slaget ved Lexington og Concord i 1775, der opfattes som startskuddet til Den Amerikanske Uafhængighedskrig.

* Slaget blev udkæmpet den 19. april, men siden 1969 har borgerne i staterne Massachusetts og Maine fejret Patriots Day på den tredje mandag i april.

* Dagen er stats-helligdag i staterne Maine og Massachusetts og bliver markeret med parader, genopførelser af det berømte slag og mindeceremonier.

* Den amerikanske præsident, Barack Obama, anerkendte datoen i sin tale få timer efter terrorangrebet på Boston Maraton: - Patriots Day er en dag, der fejrer den frie og uafhængige ånd, som Boston har været symbol på siden vores nations tidlige dage.

* Boston Maraton er blevet løbet på Patriots Day siden det første løb i 1897. Patriots Day kaldes derfor også "Marathon Monday" i folkemunde.

* Patriots Day må ikke forveksles med Patriot Day, som afholdes den 11. september og markerer årsdagen for terrorangrebet på World Trade Center i 2001.

Fakta: Hvad er Patriots Day?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce